Lucas Lekte med Louise

Idag har Lucas vart på "dagis", han ville av någon konstig anledning bara äta ketchup till lunch, Förskoleläraren(dagisfröken) tyckte det var konstigt eftersom han inte ens åt ketchup förut...Hmm Andreas kan du ha med detta att göra ??=)

senare så kom Louise som är Andreas syrra! Hon ville leka med mig och Lucas eftersom hon inte hade något bättre för sig efter skolan. DEt gillade vi. Vi lekte på lekplatsen vid sibylla sen handlade vi med Andreas!




Gul tröja!

Idag hade Lucas sin nya gula tröja! Han gillar den. Trots detta så ville han byta innan han skulle till dagis. jaja...




Jag fick en anonym kommentar på föregående inlägg? Hur ska jag svara på den lixom ? jag vet ju inte ens vem det var eller någintg..skriv gärna namn...

Vagnen

Lucas gillar sin vagn! Han är stark oxå! :)



Igår fick Lucas vara med Louise ett tag när mamma och Andreas var på hyttsill! Det var trevligt! Lucas hade haft jättekul under tiden! men jag trodde inget annat!

Lucas fick leka lite!

Igår var det dagis (förskolan alltså) och senare kom Jesper och lekte. Det skiljer precis ett år på dom! :)

Men nu gick det tydligen inte att lägga ut några bilder! Det får bli en annan gång!

Mammakänslor

Jag läste min vän Jennies blogg. Hon skrev om att det börjar närma sig. Hon ser fram emot sin bebis men samtidigt så gillar hon magen! Då fick jag en känsla, jag var tvungen att skriva det jag tänkte på!
Såhär skrev jag:

"Det bästa var när vi åkte hem från sjukhuset när lucas hade kommit.. han satt bredvid mig i baksätet och varje gång jag tittade på honom så grät jag.. när jag äntligen hade lugnat mig och fattat att vi FICK ta med honom hem och inte gjorde nåt fel så kände jag på min mage och väntade mig en spark (något förvirrad) jag vart skitskraj när jag inte kände något men då tittade jag på lucas igen och fattade allting!! åå min lilla bebis.. jag är glad för din skulle jennie!! snart er tur!"

Det är så mysigt med graviditet, bebisar och barn!

Till Lucas födelsedag

Lucas 2-års dag närmar sig..

Jag fick ett tips från pampers. Barn i den här åldern behöver inte direkt några paket på sin födelsedag, eller jo, dom vill gärna öppna och se vad som finns i..men dom återgår snabbt till sina gamla vanliga saker.
Så man ska inte slösa så mycket pengar på olika saker..

Men några tips man kunde föreslå släktingar och vänner att köpa var : Klossar i olika former och mönster, Pennor och ritblock, musiksaker som instrument och cd-skivor. Böcker var deras starka förlag för de använder man ju så länge.

Så nu kommer listan:
Lucas önskelista!
*Klossar (olika färger och former)
*Pennor och ritblock
*Musiksaker som instrument och cd-skivor
*Böcker

Jag skulle våga vilja påstå att kläder i storlek 98 skulle sitta fint oxå! Den storleken är ca till 2-3 åringar men jag får heldre lite för stora kläder än att dom passar som gjutet när man får dom!

så ni som ska på Lucas kalas, nu vet ni!
Det är inte min önskelista till Lucas som ska följas utan en blandning av pampers sunda förnuft och av Lucas behov!

Succé

Lucas hann ju inte leka med spisen igår. Så imorse tog jag honom i handen och bad han följa med. Han sa "me mamma" (betyder följa med)

När jag visade spisen och förklarade att vi kunde laga mat båda två så vart han jätteglad :)
Vi hämtade hans kastruller och stekspadar (dom är i miniformat) i rummet som han fick i julas av mormor och morbror rasmus!



Nu hör jag honom leka ute i köket :)


Senaste nytt hemma i köket!

Lucas har fått en Micki spis. Nu kan han verkligen hjälpa mig med maten, han vill nämligen alltid göra det min lilla prins!


Lucas leker med bilar

Lucas leker med bilar och hoppar i soffan!!

Tänkte säga att han hatr fått 14 st tänder nu! Dom ploppar upp rätt vad det är :)

Lucas leker med bilar

Lucas leker med bilar och hoppar i soffan!!

Tänkte säga att han hatr fått 14 st tänder nu! Dom ploppar upp rätt vad det är :)

HJÄLP MIG NÅGON!!

Jisses jag förstår inte varför jag ska vara så känslig!!!

Idag som nästan alla dagar så går Lucas runt utan blöja efter sitt bad! Det går alltid bra, han kissar nån gång i pottan och nån gång på golvet... Men han är ju så liten så det är duktigt. När han råkar kissa på golvet så kommer han till mig och visar sin fot och säger "oj oj" sen hjälps vi åt och torka upp det :)

Idag efter hans bad så fick han vara utan blöja och jag frågade några gånger om han ville ha en blöja men han sa nej, sen lekte han med pengarna och spargrisen, sen började han gå fram och tillbaka på mattan, jag skulle precis fråga igen men då bajsade han på min matta! Jag vill ju absolut inte bli arg på han så jag sa "men oj Lucas vad gör du, bajsade du på mattan?"
sen såg jag mig själv göra massa grimaser när jag gick och hämtade sprayen och våtservetterna..jisses alltså... Jag hade verkligen panik där ett tag! Men när Lucas pratade med mig så förklarade jag att det inte gjorde något och sen sa jag att man kan bajsa i pottan nästa gång...

Usch usch min matta!! Hjälp hjälp!! Jag har självklart torkat den asnoga och tagit bort allt men jag får för mig att det inte är borta så jag har panik nu! Hur får man bort sånt ?? På riktigt lixom... hjälp!!

Mitt lilla barn!

Idag mår jag inte så bra. Har ju börjat skolan och fått stressa dit fram och tillbaka i två dagar nu! Stressat har jag gjort för att det är pisslångt och för att man bara har 30 minuter innan man får lämna barnet på dagis (jag frågade och fick 40 minuter,tack dagis)

Det är ändå dåligt att folk med körkort och folk som inte ens har cykel ska ha samma tider... fan om jag hade körkort alltså, vilken frihet och avslapping.. men nu får man springa helt frammåtlutad från skolan till dagiset med en trasig rygg och tunga böcker och dessutom se ut som skit när man e framme!!

Det är det som är grejjen med Lucas, idag när jag har haft ont i varenda muskel så har han vart helt underbar! Han har klappat mamma, frågat snällt om saft och han satt så nöjd med sin isglass(hemmagjord på sockerfri saft)

Tack Lucas!

böbe

Igår var vi på ö&b :) Lucas kallar det för "böbe" men han vet verkligen att det är där vi är, det är coolt!
Han fick ett par nya skor. Halva priset.
Vi köpte några djur till honom oxå!



Här är några av skorna vi testade oxå!

Pappa och Lucas lekte igår! Lucas hoppade upp i luften och satte sig på rumpan på golvet =)


Dom är så lika varandra!

Dagis igen

Nu har Lucas börjat dagis igen!

Det går bra! Första dagen var han ledsen men andra gick jättebra! :)

Suck

Lucas har skallat mig hela dagen.....

Alltså han springer mot mina ben och slår in sitt huvud rakt i dom, de gör pissont och nu är jag sur!
/Mamman

Resan till stockholm

Allt gick så bra! Lucas var så snäll och vi behövde bara stanna en gång på ditvägen och en gång på hemvägen!

Lucas var jätteglad på dopet, han hade ju massa småttingar att leka med. Och jag fick hålla i dopbarnet Liam! :)

Lucas har vart hos sin mormor, sin gammelmormor och med sin morbror medans jag var på museeum och liknande...

Jag är såå glad att han följde med så han fick träffa alla och dom fick träffa honom. Jag fick ju umgås med honom på morgonen och på kvällen iallafall :)


RSS 2.0