Oskar

Vi har 5 st ålar i akvariet, den ena hette oskar, vi har nämligen bara 4 kvar,, han låg på golvet och var helt torkad.. blä..

sixten (våran kampfisk) verkar inte heller så pigg...

dumma fiskar!

Lucas när han var sjuk!

20/11
Man märkte att det var på gång..Han åt dåligt och fick feber på kvällen..

21/11
Sov mycket och var lite varm

Helt röd på kinderna och feber..ville inte äta :(

Lillkillen bara låg på köksgolvet, han ville inte ens att jag skulle bära och det frågar han alltid om annars.. snyft

22/11
Äntligen ville han åtminstonde äta glass....


Lucas började gå omkring igen... fredag o lördag var man tvungen att bära honom till olika platser och han ville inte gå..fortfarande feber... men piggare...


23/11
Jag var tvungen att flyttstäda så Lucas fick ligga hemma helt varm medan Andreas såg efter honom


24/11
Vi gick en promenad och Lucas fick åka rulltrappa och bilen..



25/11
Frisk


...........

..........................................................................................................................................................................................................................

Nej!

Lucas har feber..trots alvedon två gånger så har han fortfarande feber..jag vill inte!!

Lucas önskar sig.....

eller som han säger "lucas ha den"



en familj med bläckfiskar att ha i badet- han vill ha dom...



dom både flyter och kan sitta på väggen :)

sen "vill han" ha lite bidrag till en bilbarnstol... okej de e hans mamma som vill de...vill ha en lite bättre stol till honom. han försöker allltid bryta sig ur sin o de gillar vi inte



Lucas lunchar

lite lunch efter dagis..




vill ha en kattunge

Jag vill ha en kattunge! en liten svart.. Tror Lucas skulle uppskatta den! Han skulle gå runt och kalla den för bebisen :)

Hmmm...vädret gör mig rätt nere... Blä!

Promenad när Andreas slutar jobbet... kan ju bli mysigt att ta en promiss bara vi tre :)

kattunge, kattunge, kattunge!!!!

En besiktningsman!!! Läs hela, det är värt det! Man har inga rättigheter

Bara så ni folk därute är medvetna om det så har man alltså INTE rätt att ha kvar en lägenhet hela månaden ut fastän man betalat för hela månaden ut!
Ville bara klargöra det! Även om det står i kontraktet så ska det tydligen ändå inte vara så...


Det är alltså besiktningsmannen som bestämmer när han vill göra besiktningen (han tycker oxå att det är okej att ringa vid åtta på morgonen när man sover och tala om när han tänker komma till lägenheten)

Besiktningsmannen tar heller inte hänsyn till att man vill ändra besiktningstiden tills den dagen man enligt kontraktet ska lämna nycklarna! Fastän det var HAN som bokade in tiden själv när det enligt lappen är jag som ska ringa en vecka innan besiktning och boka tid!

Besiktningsmannen tycker även att det är MITT fel att han har 40 lägenheter att besikta!! Obs! Mitt fel alltså! Förlåt kära besiktningsman för att JAG har fixat så många besiktningar åt dig!

Besiktningsmannen tycker att 1,5 dagar är en låååång tid! Jag citerar "besiktningen har vart bokad länge,det kan du inte ändra nu" och min tanke är "kontraktet har vart ett kontrakt väääldigt länge, det kan väl inte han ändra nu" men jo han är ju trots allt besikningsman och kan göra allt han behagar!!!!

Jag är så himla dum som trodde att kontraktet gällde! Shit, riktigt pinsamt! varför betalade jag egentligen hyra när kontraktet ändå inte gäller ?? Fan, helt galet!

Nu vill jag sammanfatta det hela!

*En besiktningsman har alltid rätt
*En besiktningsman bestämmer ALLT
*En besiktningsman får skrika när man förklarar sin rätt
*En besiktningsman tycker att hans jobb är MITT FEL
*En besiktningsman har konstig uppfattning om lång tid!
*En besiktningsman har svårt att ens låta trevlig
*En besiktningsman borde enligt mig byta jobb eftersom han låter mig ansvara för de jobb han måste göra
*En besiktningsman verkar inte gilla sina hyresgäster alls!
*En besiktningsman tycker att JAG ska följa kontraktet genom att betala hyran men att han inte behöver följa det för han kan minsann låta en annan hyresgäst flytta in även fast jag betalat för dom dagarna!


Så nu tänkte jag att vi ska satsa pengar på hur mycket jag kommer få betala när han gjort besiktningen... Jag chansar iaf på att fastän jag är mycket noggrann när jag städar så kommer han hitta skräp (läs:hälla ut jord) i lägenheten... Han kommer nog även se(läs:göra) märken på samtliga väggar!
Jag satsar 50 spänn på att han kommer skicka mig en räkning!

Idag var Lucas såhär snygg :)

Fina kläder med grymma hängslen





Lucas fick berömm för hängslena av AM på dagis :) Han sprang lyckligt iväg..

När jag kom och hämtade Lucas så frågade en vikarie/praktikant om jag var storasyster! puh! skönt att man inte ser lika gammal ut som man känner sig! :)

Mysigt!

 


aj aj aj

Nyss lämnat lillskrutt på dagis, han var glad som vanligt! Han har så mycket spring i benen min lilla grabb!

Meningen nu är att jag ska plugga till mitt matteprov på onsdag men jag har fortfarande isittande huvudvärk sen i fredags så jag orkar inte!! Jag har iallafall suttit och sorterat mina olika kursers böcker och papper! Känns bra när dom ligger i ordning!

Snart mattelektion...

"Tack så mycket"

Det gick bra sen igår! Min lilla Lucas får inte vara så ledsen ju... jag låg bredvid honom och höll han i handen och masserade hans handflata precis som han gillar! Han vart lugn ett tag men när jag gick så började skriket ch gråtet igen! Efter en liten stund somnade han..mitt lilla hjärta!

Nyss åt Lucas yoghurt och tittade på bernard (ja han fick sitta i vardagasrummet) Tjuren kom (det finns ett avsnitt med bernard och en tjur) så Lucas sprang runt helt galen och letade efter sin tjur :) han hittade den.. När han ätit färdigt de tre portionerna yoghurt så sa han "nu färdig" och jag hjälpte honom upp och han sa "tack så mycket".... Han är bra gullig!

Nu har jag precis betalat en bok på tradera, "pojken som kallades det" tror jag den hette! 46 kr med frakt kändes helt ok!

hur ska man orka ??

Alltså varje gång Lucas kommer hem efter en bortahelg så har han svårt att somna! Jag blir så ledsen när man får lyssna på hans gråt.. Visst jag försöker allt jag kan att ligga bredvid honom tills han somnar, jag läser en saga extra och jag klappar honom hur mycket som helst för att han ska känna sig trygg och veta att jag finns där när han vaknar..... men han tror inte på mig! Han ligger där i panik och ropar "mamma" och det skär i hela mig, jag känner mig så elak.... men han måste ju kuna sova själv som han alltid gör annars, Jag tror inte det är bra för ett så litet barn att ha olika nattrutiner på olika ställen, inte olika rutiner alls faktiskt (inte gällande de viktiga iaf) Jag avskyr att känna mig som en dålig mamma! Allt går ju så bra annars... jag förstår inte!
Speciellt idag, vi låg bredvid varandra och tittade på teletubbies och pussades och kramades och sa "jag älskar dig" till varandra, jag trodde verkligen att han skulle somna tryggt och fint men istället ligger han och gråter och jag känner mig maktlös... Fan...lilla gubben då <3

julgran

Vi tog fram lite julpynt :)
Lucas hjälpte mig att klä minigranen, han var så stolt och skrek "titta mamma, kunde kunde" :) när han satte dit julgranskulorna...åå min lilla fina Lucas

baka

Louise (Andreas lillasyster) sov här hela veckan (inte helgen) så hon och Lucas bakade..


missvisande länk

http://www.amalgamskadefonden.se/default.asp?id_Page=188

det här är länken som går direkt till det jag pratade om. länken i mitt tidigare inlägg var man tvungen att klicka sig vidare från. jag erkänner, jag är inte  bra på länkar :)
läs den här istället...

Panik

http://www.amalgamskadefonden.se/default.asp?

Usch! Jag vill inte inte inte inte vaccinera Lucas. Jag har inte velat det från början men jag vill verkligen inte nu!

Jag måste säga såhär, jag vill verkligen inte hoppa över att göra det för jag vill inte att han ska insjukna! Men om det blir värre av att ta sprutan, vad är jag för mamma då ? ?
Är det då inte bättre att strunta i sprutan för att hålla tummar och hoppas att det inte  händer något dumt! Än att spruta in ett vaccin som bara verkar farligt i mina öron!

Shit, det här är så svårt. Men jag vet att jag INTE vill ge honom vaccin!

Jag fattar ju själv att jag inte kan fråga Lucas "vill du vaccinera dig?" då skulle han antingen svara "jaa" eller "neee"
Men det är ju upp till oss som föräldrar! och jag avskyr just den biten, att man måste välja!

Det var så mycket enklare i början av allt det här när det stog, EJ BARN UNDER TRE ÅR!!

aaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Fuschiapartyt i helgen

Vi firade Malin som fyllde 40 år. och Casper som fyllde 10 år..
Temat var : Färgen Fuschia!

Lucas fick en tjejtröja



Tävlingar och lekar fanns det såklart med



Lucas är såå söt



Alle



Andreas




Malin



Lucas ville självklart vara på scenen... Han skrek "mamma" fast på ett viskande sätt :)



Malin 40 år





Hemma!

Vi satte dit de "vanliga" köksgardinerna ..... snart får man ju julpynta oxå...kul kul...



Tände lite ljus så det skulle bli varmt på den inglasade balkongen...Mysigt


<3

Älskar dig!


Lucas & Linton

Idag kom Therese (barnvakt) med Linton..
Lucas och han har bra klädsmak :)



 

Vi gick ut på en lång promenad oxå...förbi tools, jysk och snickarjocke..

 


Det ser illa ut..

Lucas finger... Han gjorde illa sig hos farmor... Jag är lite orolig över svullnaden men farmor tyckte ju inte att ja skulle gå till doktorn... Jag hade mest velat det för att få höra att de inte e nån fara...

det kommer bli ett ärr..



Jobb

Fick jobba lite i veckan...
Alltid kul...
Ligger fortfarande efter med mitt dumma skolarbete...men man hinner lixom inte..sen finns inte direkt motivationen just nu...

På jobbet hänger de här fotona:)


testat gamla tomtedressen



Den var lite kort i benen och den ena knappen gick inte att knäppa i grenen... Men passade gjorde den ju typ.. den är i storlek 86 men lucas använder ju 92/98...Han är fin när han är en tomte..vi sjöng "liten tomte tittar ut.." hela dagen igår :)

dropinfika

På dagis är det dropin fika ibland. Här sitter Lucas och fikar innan vi ska hem..




Halloween- bilder


Lucas mamma var clown


Foto:Ted

Andreas var oxå clown



Foto:Ted



Foto: Ted

Andreas böt om efter halva festen..haha




Foto: Tor

RSS 2.0