så små strumpor!

Idag har jag haft rensning hemma bland Lucas kläder!
Man vill ju gärna spara alla saker för dom betyder ju så mycket och dom är så fina!

Men idag beslöt jag mig för att bara spara det som jag fått till Lucas av speciella personer eller plagg som verkligen betyder något och väcker sånna känslor som "åå de hade han på sig första gången han gjorde det eller första gången vi var där" så det vart ganska mycket sparat ändå men jag är stolt som fick bort lite...



Dom här strumporna är verkligen mycket mindre i verkligheten än vad dom ser ut att vara på bilden så jag fick ta en bild på min hand bredvid strumpan (Mamma du vet hur små händer jag har och ändå ser strumpan så liten ut)

/Lucas Mamma

Saknar Lucas så mycket

Jag saknar Lucas jättemycket nu!
Mamman är nämligen "barnledig" i helgen och det suger... Men det är ganska skönt att sova till kl 11.00 istället för 06.00 det kan jag väl erkänna. Men allt annat, shit! Jag saknar honom sååå..



/Mamman

Tröjor till brorsan!

Idag kollade jag på lite tröjor till brorsan. Mmsade bilder till mamma så fick hon säga vad hon tyckte! Det är ju hon som ska köpa dom.



Min Lucas får vara på dagis lååånga dagar nu och jag känner mig hemsk men helt ärligt så lider ju inte han!
Jag jobbar ju för att tjäna pengar så ja kan köpa hans drömleksaker med makkapakka,pontipinerna,hombleboerna,igglepiggle och upsydaisy...... Han kommer bli så glad för dom figurerna.
Då kan han hålla i dom och titta på filmen samtidigt!

=)



Haha gunga med benen i kors..



Lucas har börjat lägga sig i min säng på morgonen caq kl 4-5 och sova där till kl 6. .. rolig han är! När han sover utan napp snarkar han iaf inte!

/Mamman

Gikas

Lucas säger "Gikas" när han pratar om sig själv.

/M

Frukost mitt i veckan!

Lika bra att inte ta foton varje dag den här veckan vid frukost.. Dom lär se likadana ut!
Mamma jobbar och Lucas är på dagis!! Fullspeckat schema!



Bilderna är iallafall tagna igår morse!



Lucas vaknade vid halv fem och kom till min säng och la sig bredvid mig! :) Det var sjukt gulligt men vi kunde inte somna om för han snarkade så högt! haha! sen skrattade han i sömnen oxå! :)

/Mamman Malin

En rosa keps!

Tänk att den rosa kepsen är så cool och uppskattad! :)




Lucas var oxå sååå grym! :)



/Mamma Malin

Det vart lite fel...



Vi hade bokat en stuga egentligen som vi skulle sova i på campingen där vi firade midsommar men det hade blivit något fel så vi fick den helt nya villavagnen att sova i. Fatta lyx, vi var dom första som sov i den! Ochdet var hur fint som helst...





/mamman

Vi har lekt och firat!

Lucas fick äntligen leka med Elias! Och han tyckte det var jättekul!



Jag fick skala ägg....



Matdags



Lucas mötte Ronja! Han pratade om henne hela tiden... "cykla flicka", "flickan"..... Och dom lekte vid traktorn hela tiden!



När dom hade lekt ett tag var det dags för volleyboll så Lucas var hejjarklack och han fick lära sig flickans namn så han skrek "hejja jonja" :)



Midsommarkrans på =)



/Mamman!

Stödbräda

Idag har vi vart på IKEA!!!  Köpte en stödbräda till Lucas nya säng. Han är ju så duktig och sover i den.

Undrar när man egentligen ska byta säng ? Från spjälsäng till "vanlig" säng ? Nån som vet ?

2 av Lucas dagiskompisar ska sluta! Det var tråkigt! Den ena av dom var Lucas kompis med när han var liten (pojken) och den ena brukade Lucas pussa på munnen varje gång innan vi gick hem från dagis..

Hoppas inga fler slutar!
Förresten så ska det börja två småttingar där efter sommaren. deras storesyskon går redan där nämligen!

Lucas har verkligen börjat lära sig namnen på sina dagiskompisar! När han satt och åt lunch när jag kom in så sa han "dä Maja" och pekade på en stol (dom har sina namn och en bild på stolarna) och mycket riktigt så var det maja på bilden. Duktig!
Nästa dag möttew vi maja i dörren och Lucas sa "hej Maja" :)

/MAmman

Titta under tröjan...

Lucas kikar under min tröja, knasiga bebiskille!



Nu har han sovit två nätter i sin nya säng :) Det har gått bra. Ena dagen gick han upp kl 04:37 och andra dagen gick han upp 05:55
Tidigt tidigt, jag är helt slut...

Han leker iallafall fint i sitt rum, han kan leka ensamt, vilket är bra när man lagar mat eller behöver en stund för sig själv!



/Mamman

Sova i nya sängen.. (?)

Den nya sängen har stått ett tag i Lucas rum nu...
Han har velat testa den några ggr vid lunch-sovandet men alltid ångrat sig..

Idag tog jag ut den gamla sängen från hans rum så bara den nya fanns. Jag barnsäkrade den så mycket jag kunde..... Jag har inte hunnit köpa en stödbräda att sätta fast på sidan av sängen tyvärr...



När jag satte Lucas i den nya sängen och sa godnatt så vart han lite ledsen. Jag låg bredvid honom en stund.. och han hade sitt gosedjur "makkapakka" med sig. Han var bara lite orolig men när jag gick ut ur rummet så somnade han efter en minut..
Hoppas det kommer gå bra!



Min lillkille!
/Mamman

Pott-träning

Vi tränar lite med pottan! Lucas är ju lite mer än 1,5 år nu (närmare bestämt 20 månader) men det är för tidigt att börja träna pottan egentligen! Vi tar det mest på skoj..

Men i Fredags så kom han gående med pottan och jag frågade om jag skulle klä av honom byxorna och blöjan och det ville han. sen satte han sig på pottan lite och reste sig igen! Han råkade kissa på golvet men då tog han pappret och torkade sig och torkade golvet.. så duktig!
Sen satte han sig på pottan och hade kissat så han sa "kissa potta" och var så stolt och shit vad jag berömde honom, jag klappade händerna och sa att han var duktig och att det var jättebra!



Han var så glad efteråt :)



/Mamman

Shit, vad jag är stolt!

Jag och Lucas satt och läste en bok! Han lär sig ju mer och mer ord hela tiden.. och dom kommer tydligare och tydligare..

Nu läste vi boken "min arga älskling" på framsidan är det en flicka som gråter.. Lucas sa "Flicka lesse" och jag upprepade. Sen sa han "kappa fickan" och så klappade han flickan på boken och sa "nu gal"  =) så himla gulligt... han klappade flickan så hon vart glad. Tänk att han fattar så mycket..

(ibland säger Lucas flicka och ibland fickan)

Tittade på nästa bok som heter "sängkamrater" och jag frågade Lucas "vad gör flickan" och han svarade "Ho sover" sen lät han som att han snarkade =) hahahaha!! Han gör alltid så med sina gosedjur när dom ligger och sover, då låtsassnarkar han åt dom!

Lucas har lärt sig vad en flicka är. Och jag tror helt seriöst att han förstår att det är ett barn som har långt hår. För när vi ser flickor så säger han "dä ä flicka" .... pojke vet han ibland på tv bara. Men om han ser en pojke som är liten så säger han "bebis"..

Jag är så stolt!

/Mamman

Varför är det så tråkigt väder ?

Jag undrar bara varför det är så tråkigt väder ? Var tog solen vägen lixom??

Nu ska jag dra på mig några kläder och sen hämta Lucas på dagis. Han ska "sova lunch" när han kommer hem och sen ska vi storstäda =) Han älskar ju att hjälpa mig med dammsugningen och skurandet.

/Mamman Maalin

Det var synd!

Idag ska vi fira en student! Eftersom Hanna och Jonatan har ett så fint hus så ska kalaset hållas där... Tyvärr så är inte min kära Lucas hemma idag... Det var synd. Han och Elias hade ju kunnat leka annars =(
Men på midsommar ska dom leka =)

/Mamman

Gungeligung

Idag har vi gungat!

=)

/mamman

Skogsdag!

Idag har stackars Lucas vart röd på sin rumpa så vi har dränkt den med salva!

När han vart gladare så åkte vi till skogen och lekte. Och hade picknick... =)



Lucas dansade...



Vi kramades



=)



/mamman

Studentfikan igår!

Igår var vi på studentfika hos Jennie som är gravid =) Gulligt!
Lucas var vild och kröp runt på golvet, men där fanns ju andra barn så han hade trevligt! Han gjorde en egen blandning oxå, coca-cola och melon =) Andreas fick den men av någon anledning ville han inte ha den..



Lucas hittade även en bit folie som hängde från bordet och det använde han som instrument =)

/Mamman

Lucas gosar



Innan dagis igår =)
/MammaMalin

3/6-09

8 månader sen =/
Hoppas du har det bra däruppe!
kram på dej!
Alla vi saknar dej!



/Malin och Lucas

Lucas ska iväg

Idag ska Lucas åka iväg men sen kommer han hem lagom till helgen =) Det är hemmahelg =) wohoo... vi ska nog ut o leka i helgen =) Hoppas min svullna fot har blivit bättre då! (Jag fick skoskav som spred sig i hela benet som en infektion så jag knappt kunde gå)





Jag ska in och shoppa med en kompis. Jag behöver en ny klänning eller två. Till fredag när vi ska åka på Jennies student. och en till nästa helg när Andreas mamma har 40-års kalas.
Men jag har ju fortfarande min present från gammelmormor (hon bor i canada) kvar som jag fick när jag fyllde år, jag fick en slant =) tack gammelmormor.

/Malin - Lucas mamma

Vi har lekt med bondgården!

Idag har vi lekt med Lucas bondgård! Han blir så glad då! Han berättade för mig vad alla djuren hette och sen vägrade han övergå till nästa djur om jag inte upprepade det han sa =)

Sen pussades djuren.. Lucas drog dom emot varandra och gjorde pussmun =)






När vi hade lekt i någon timma så vilade vi framför "drömmarnas trädgård" på bolibompa!



/Mamman


Mors dag (igår)

Glömde ju skriva ett inlägg om Mors dag!
Vi skickade ett vykort till min mamma/Lucas mormor...

Jag och Lucas var  iväg vid en husvagn och firade mors dag! Det var nog 4 mammor där kanske...
Massa mat och fika =)
Lucas hade så kul när han tittade på alla trädgårdstomtar och sånt...
Jag var hispig och hoppades att inget skulle gå sönder..

Jag:



Lucas klappar en ekorre:



Min fina lillkille:



På morgonen frågade jag Lucas om han kunde säga grattis för att det var mors dag! så han sa "drattis" =)
Tack mammas gull
/Mamma Malin

GRATTIS LUCAS

Idag är Lucas 20 månader gammal! =)



Den här bilden tog vi imorse när Lucas läste om ankorna...

/Mamman

Lite otacksam ?

Lucas är lite otacksam! I fredags frågade jag Lucas om han ville ha ägg. Han sa "Ja" så jag fixade en omelett med tomat i. han gillar nämligen både och men tror ni han åt någonting ? nej de gjorde han inte!!!



/Mamman

RSS 2.0